Základní a jedinečné posilování

09.06.2015 16:45

Jak jste již zjistili, tak bez posilování se žádný sportovec neobejde. Někteří posilují zdatně v zařízeních, která k tomu neslouží a především posilují zdvih a silné mimické svaly od silných řečí. Základní posilovací cvičení, která vám pomůže v rozvoji, předpokládá cviky, které plynule navozují pohyb ruky při hraní. A zde jsou:

Mačkací kroužek:  Než jej začnete používat, tak je dobré si vybrat správnou tuhost kroužku

Lze ho využít několika způsoby. Základní je jeho mačkání v různé intenzitě (tzn. rychle, pomalu), domáčknutí až nadoraz. Další způsob je jeho zmáčknutí a držení na čas. Je dobré si toto posilování zařadit do denního programu. Lze sedět u televize, u učení a při tom mačkat a mačkat. Důležitou informací je střídání rukou při mačkání. Jednou ze základních chyb, je jednostranné posilování.

K čemu ale vlastně slouží tento posilovací přítel? Když hrajete údery správně, tak raketu držíte před úderem v prstech volně. Při samotném úderu dojde ke zmáčknutí držátka. Zde se pozná, jak kdo posiluje prsty. Když hrajete rychlé sklepávání na síti, tak zde je přesně ta chvíle, kdy rychlé zmáčknutí pomáhá k vítězství.

Základní cvičení: opakuji mačkání v sériích po 10zmáčknutí 10x za sebou. Mezi sérií je 10s pauza a pak prostřídám ruce. Kdo chce být lepší, tak si na závěr přidá vždy ještě 10 zmáčknutí navíc. Toto cvičení se dělá týden a následný týden zvyšuji o 5-10 zmáčknutí vždy 10 sérií.

Zábavnou formou ve skupině lze provést zmáčknutí kroužku na čas, kdo u vás je král a jaký máte rekord?:) Těším se na vaše výsledky a případné fotky ze zajímavých míst, kde jste posilovali, rád zde uveřejním. Můžete posílat na badminton.ds@seznam.cz.

Na fotografii máte příklad kroužku „dědečka“, je se mnou jako sám bdm hraji a přinesl mi mnoho dobrého. Jak jinak bych zvládl double 2 turnaje po soběJ))) (vítězství mix a debl -GPB Most a vítězství mix a debl GPC VC Kladna).

Co je ta druhá posilovací věc…v dalším článku vás rád s tímto přítelem seznámím

autor: bdm.ds